Varm bluse med rib og snoninger

Jeg har været så glad for mine andre bluser i Drops Air garn, så nu har jeg strikket en ny bluse i samme garn.

Da jeg ledte efter opskrifter på bluser, fandt jeg Stines Sweater. Jeg købte opskriften og havde allerede besluttet mig for at bruge Air frem for det garn der stod i opskriften. Samtidig endte jeg med at ændre forskellige dele af opskriften.

Varm bluse med rib og snoninger

Ændringer til opskriften

Jeg har ændret nogle ting ved opskriften, for at få en bluse, som passer til mig og min kropsform.

Nederst skal der ifølge opskriften være 15 cm rib. Her har jeg kun strikket ca. 10 cm rib (pind 3½). Selve mønsteret er strikket med pind 5 og forholdsvis løst.

Ved ærmegabet skulle der være et hul på 25 cm. Det lavede jeg lidt mindre, da jeg synes det så ud til at blive for stort. Men det var også lavet til at skulle passe til nogle forholdsvis store ærmer. Dem synes jeg så ud til ikke at ville passe til mig., så derfor ændrede jeg en del her.

Der skulle samles 80 masker op i ærmegabet. Jeg ville dog gerne have forholdsvis tætte ærmer, så her samlede jeg kun 60 masker op. Desuden strikkede jeg ikke mønster men i stedet rib (2 r, 2 vr) på pind 5. Da arbejdet målte 35 cm skiftede jeg til pind 3½, tog ind til jeg havde 40 masker og strikkede ca. 10 cm rib (1 r, 1 vr). Herefter lukkede jeg af.

Varm bluse med rib og snoninger

Slutresultatet er blevet en dejlig varm og lækker bluse.

Info om projektet

Projekt færdigt Februar 2018
Strikket størrelse Medium (M)
Garntype Drops Air: 70% Alpaca, 23% Polyamid, 7% Uld
Strikkefasthed på garn 17 m x 22 pinde = 10 x 10 cm med pind 5
Løbelængde på garn 50 gram = 105 meter
Pindstørrelse brugt pind 5 til mønster og pind 3½ til rib
Opskrift Stines Sweater af Vaskavullaknit. Desværre sælger Vaskavullaknit ikke længere sine opskrifter, så det er ikke længere muligt at finde den. Jeg kan heller ikke formidle den til andre, da det vil være ulovligt.
Jeg har ændret opskriften, så blusen bliver lidt anderledes – se forklaring ovenfor
Da jeg har brugt Drops Air i stedt for den garntype, som står i opskriften, så har jeg også kun brugt en tråd i stedet for to tråde.

 

Mere specifikt om garntype og garnforbrug

Specifik garntype Farvenavn Farvekode Antal nøgler brugt
Drops Air Blå 16 7

9 comments

 1. Hanneke Schaab says:

  Dear Mette,

  You have knitted a very beautiful sweater and I would love to knit it too.
  The only thing is that I am Dutch and the website woolspire.com doesn’t connect here.
  Is it still existing or has it been stopped? Maybe you know.
  And maybe you could help me find the pattern, or is it only in Danish?

  I hope you would help me. I would appreciate that very much.

  Yours sincerely ,
  Hanneke Schaab
  The Netherlands

 2. Annika Foxby says:

  Hej Mette,

  Det er en fantastisk udgave, du har lavet af trøjen – også perfekt til min kropsform, hvor jeg synes, den originale opskrift er lidt for slasket og løs.

  Jeg skal lige høre: Du skriver at strikkefastheden er 17 masker på pind 3,5. Men Drops Air har denne strikkefasthed på pind 5, så jeg skal lige være sikker på, hvad der er det rigtige, før jeg kaster mig ud i projektet med det garn, jeg har i tankerne.

  På forhånd tak for hjælpen, og godt nytår :-).
  Mvh. Annika

  • Mette says:

   Hej Annika

   Tusind tak for din dejlige kommentar.

   Jeg kan se at jeg har skrevet forkert under strikkefasthed på garnet. Her skulle have stået pind 5. Det har jeg nu rettet. Jeg har brugt pind 5 til mønsteret og pind 3½ til rib.

   God fornøjelse med projektet og rigtig godt nytår 🙂

   Mvh Mette

 3. Henriette mabeck says:

  Hej Mette
  Fantastisk flot. Kan du dele teknikken med snoninger? Det er jo bare en teknik og ikke mønster 😀
  Bh
  Henriette

  • Mette says:

   Hej Henriette
   Tusind tak 🙂
   Min bedste anbefaling, hvis du vil strikke snoninger er at søge på fx “snoninger strik” og så finde en af de mange videoer, som ligger på Youtube. Det er meget forskelligt hvordan vi lærer teknikker og hvilke videoer vi synes er gode, så derfor vil jeg helst ikke anbefale en bestemt video. Jeg vil dog sige at http://www.PaaPinden.dk tit har både gode forklaringer og videoer.
   Det håber jeg kan hjælp dig 🙂
   Mvh Mette

  • Mette says:

   Unfortunately the pattern is no longer available from the person who made the pattern.

   Best regards,
   Mette

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.