Turkis cardigan med fint mønster

Det er vist ikke nogen hemmelighed, at jeg rigtig godt kan lide cardiganer. Jeg har nu tilføjet endnu en cardigan til klædeskabet. En cardigan med fint mønster, strikket i turkis alpacagarn.

Turkis cardigan med fint mønster

Jeg har strikket modellen før, men i Drops Lace, som giver en tyndere cardigan. Til den nye cardigan med fint mønster, har jeg brugt Hjerte Alpaca fra Hjertegarn, så er den er blevet lidt tykkere end modellen i Drops Lace. Jeg tænker derfor, at den er perfekt til forår og efterår.

Knaphuller hæklet på cardigan med fint mønster

For det meste knapper jeg kun øverste knap, når jeg har en cardigan på. Derfor har en del af dem jeg har strikket kun en knap. Det havde jeg egentlig også tænkt mig med denne cardigan. Men da jeg så var næsten færdig, fortrød jeg, at jeg ikke havde lavet knaphuller hele vejen ned. Men da kanten er strikket som en del af cardiganen og ikke til sidst, så var det ikke lige til at lave om.

Jeg tog derfor min færdigstrikkede cardigan med til et hækle-/strikkekursus jeg går på. Jeg tænkte, at de andre deltagere eller underviseren ville have nogle idéer til løsninger. Og det havde de heldigvis 🙂

Løsningen blev, at jeg i siden hvor der manglede knaphuller, hæklede en kant af kædemasker. Samtidig fik jeg lavet huller til knapperne.

De steder hvor der skulle være et knaphul, lavede jeg i stedet for kædemasker følgende:

Knaphul

  1. 2 luftmasker, 1 fastmaske i 1. luftmaske.
  2. Herefter hæklede jeg fastmasker i foregående fastmaske (øverste løkke på fastmasken) til løkken/knaphullet havde den nødvendige længde. Jeg afsluttede knaphullet med en kædemaske.
  3. Så fortsatte jeg med kædemasker til jeg havde brug for at lave næste knaphul.

Metoden med at hækle i løkken fra foregående fastmaske gør, at løkken/knaphullet på siden af trøjen ikke bliver for løs og tynd.

På det første billedede kan man godt lige ane de steder, hvor der er lavet løkker til knaphuller. Men det er stadig blevet pænt – hvis jeg selv skal sige det 🙂

Turkis cardigan med fint mønster

Info om projektet

Projekt færdigt Januar 2016
Strikket størrelse S
Garntype Hjerte Alpaca fra Hjertegarn: 100 % Alpaca
Strikkefasthed på garn 26 m = 10 cm med pind 3/3½
Løbelængde på garn 50 gram = 167 meter
Pindstørrelse brugt Pind 2 til mønster og rib
Opskrift “Lyse nætter” fra bogen “Sommerstrik” af Annette Danielsen

Mere specifikt om garntype og garnforbrug

Garntype Farvenavn Farvekode Antal nøgler brugt
Hjerte alpaca Petroleum / turkis 2336 7

One comment

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.