Tørklæde i dobbelt perlestrik til ham

Dette er endnu et af mine julegave-projekter fra 2018 – et tørklæde i dobbelt perlestrik til ham. Heldigvis blev kæresten rigtig glad for julegaven. Faktisk mere end forventet 🙂

Tørklæde i dobbelt perlestrik til ham

Jeg synes den dobbelte perlestrik giver en rigtig fin struktur til tørklædet. Jeg har også tidligere brugt dobbelt perlestrik til andre tørklæder.

I opskriften står der at man enten kan bruge Karisma eller Merino Extra Fine. Begge garner kan vaskes på uldprogram i vaskemaskinen, hvilket jeg synes er en stor fordel.

Men der er noget forskel i strukturen og tyngden i de to garner og jeg endte med at vælge Merino Extra Fine. Det er dejlig blødt og lidt tungere end Karisma, så jeg tænkte at det passede godt til et lidt tykt tørklæde.

Tørklæde i dobbelt perlestrik til ham

Ændringer til tørklæde i dobbelt perlestrik til ham

Jeg valgte at strikke tørklædet i den bredeste udgave, dvs. jeg slog 71 masker op (link til opskriften nederst i blogindlægget). Da jeg næsten havde brugt de 6 nøgler garn, så synes jeg egentlig ikke helt tørklædet var langt nok. Så jeg endte med at købe et nøgle garn mere, så tørklædet kunne blive en lille smule længere.

I opskriften står der at tørklædet skal blive 180 cm langt, men det afhænger jo af, hvor mange masker man slår op fra starten. Som skrevet ovenfor, slog jeg det højeste antal masker op ifølge opskriften. Men tørklædet blev stadig kun 155 cm langt, efter jeg havde brugt cirka det halve af det ekstra nøgle garn. Men jeg har nok også strikket lidt strammere end hvad der står i opskriften.

Jeg valgte også kun at strikke ca. 2 cm rib i bunden og 5 masker rib i hver side, mod de 4 cm og 7 masker rib, der står i opskriften. Men det er jo en smagssag.

Info om projektet

Projekt færdigt December 2018
Strikket størrelse 25 x 155 cm
Garntype Drops Merino extra fine: 100 % Uld
Strikkefasthed på garn 21 m = 10 cm med pind 4
Løbelængde på garn 50 gram = 105 meter
Pindstørrelse brugt Pind 4
Opskrift Drops 174-10 – find opskriften her

Mere specifikt om garntype og garnforbrug

Garntype Farvenavn  Farvekode  Antal nøgler brugt 
Drops Merino extra fine Mellemgrå 04 7 (350 g)

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.