Tilbehør

Hvilket tilbehør skal du købe?

Godt tilbehør er i min verden lige så vigtigt, som gode strikkepinde og hæklenåle. Her kommer lidt om det strikke- og hækletilbehør jeg har.

“Stoppere” til mine strikkepinde (vestre æske). Som beskrevet under afsnittet med strikkepinde, så kan “stopperne” fx bruges til at sikre sit strikketøj, når man er på farten eller hvis man har flere projekter igang på en gang.

Husker til pindstørrelser

Husker til pindstørrelser (højre æske). Det er bare små plastikdimser, hvor der står pindnumre på. De har desuden et lille hul, så de kan sættes på en wire inden en “stopper” sættes på i stedet for en pind. Den pakke jeg har købt indeholdt i alt 12 med pindnumre fra 3½ – 12 mm. Jeg synes de er rigtig gode ” fx hvis man sætter en “stopper” i for at bruge selve pindene til andet strikketøj. Der er en stor risiko for, at man kan glemme hvilken pindstørrelse det var man brugte. Men ved at sætte en husker på inden “stopperen” sættes på, så ved man hvilken pindstørrelse man skal bruge, når man vender tilbage til arbejdet igen.

Stoppenåle og etui

Stoppenåle i mange størrelser (blå etui og til højre for etuiet). Stoppenåle er ikke så spidse som almindelige synåle, da det er vigtigt ikke at strikke igennem garnet, når man monterer det.

Jeg har købt et skønt magnetisk etui til at have mine mindre stoppenåle i. Det er rigtig godt at have med, når man er på farten, for nålene falder ikke bare ud når man åbner det og leder efter den rigtige størrelse stoppenål. Til højre for det magnetiske etui ses desuden 3 større stoppenåle til lidt tykkere garn. Øjet på disse stoppenåle er fleksible, hvilket gør det lettere at få garnet igennem.

Snoningspinde

Snoningspinde i 2 størrelser (forrest i billedet). Man kan også få nogle snoningspinde i u-form, men dem har jeg ikke prøvet endnu. Jeg kunne dog godt forestille mig, at garnet er lidt lettere at styre med de u-formede snoningspinde, da jeg nogle gange synes garnet kan falde af de snoningspinde jeg har.

Grej 1

“Stoppere”, huskere til pindstørrelse, stoppenåle og snoningspinde

Maskemarkører og maskeholdere

Maskemarkører (i æskerne) i grøn og lilla. Jeg bruger dem især de steder i mit strikketøj, hvor jeg skal tage ud eller ind. Hvis man skal hækle rundt og har brug for at vide hvor begyndelsen af runden er, kan de også bruges til det.

Maskeholdere som ligner store sikkerhedsnåle. Bruges til masker som skal sættes på en pind, uden at man lukke dem af, for senere at kunne strikke videre med dem. De kan også fås i plastik, men jeg foretrækker disse. Det gør jeg, da jeg kan være sikker på at disse sikkerhedsnåle ikke vil åbne sig, hvis jeg lægger strikketøjet fra mig eller tager det med på farten. Jeg desværre prøvet at de maskeholdere jeg har i plastik åbnede sig og maskerne faldt af. Derfor bruger jeg nu kun dem som er vist på billedet her.

Lille saks med et beskyttelsesetui, hvilket gør den perfekt til at have med på farten.

Målebånd – et must til både strik og hækling.

Grej 2

Maskeholdere, maskemarkører, målebånd og lille saks

Garnvinde og krydsnøgleapparat

Måske lidt overflødigt for nogle, men igen noget af det tilbehør jeg synes er rart at have, når man bruger så meget tid på strik og hækling som jeg gør.

Garnvinde og krydsnøgleapparat

Garnvinde og krydsnøgleapparat