Valg af strikkepinde
Da jeg startede med at strikke tænkte jeg ikke så meget over hvilken type strikkepinde jeg strikkede med. Efter noget tid fandt jeg ud af, at jeg foretrak træ/bambus fremfor metal. Over årene har jeg også fundet ud af, at jeg bedst kan lidt at strikke med rundpinde frem for jumperpinde. Så når jeg kan komme til det strikker jeg på rundpinde.
På et tidspunkt begyndte jeg at interessere mig for, hvilken type pinde der var på markedet, så jeg kunne få købt mig nogle gode strikkepinde. Jeg endte med at købe et lækkert sæt i birketræ fra KnitPro i størrelserne 3½ – 8 mm.
Sættet jeg købte kom i en fin æske, hvor selve pindene er øverst og nedenunder er de tilhørende wirer. Derudover er der en lille “nøgle” så man sikre, at pindende sidder helt fast og “stoppere” som kan sættes på wiren i stedet for selve pindene.
“Stopperne” kan fx bruges, hvis du har sit strikketøj med på farten og vil sikre, at maskerne ikke falder af mens strikketøjet er pakket ned. Du kan også bruge dem, hvis man har flere projekter igang på en gang, hvor du bruger samme pindstørrelse. Det kræver selvfølgelig du har nok wirer, men der følger flere med sættet og derudover kan du købe ekstra, hvis du har behov for det.
Hvis du bruger “stoppere” i et igangværende strikketøj, vil jeg anbefale at sætte en husker til pindstørrelse i. Jeg har selv erfaret, at man kan glemme hvilken størrelse pind man havde gang i. Selv om det er kort tid siden jeg havde gang i strikketøjet. Selv hvis jeg har skrevet pindstørrelsen på opskriften kan jeg blive i tvivl, da jeg til tiden strikker efter samme grundopskrift.
Jeg har købt nogle huskere til pindstørrelser som jeg synes virker godt (se afsnittet om tilbehør). Men om du køber nogle, sætter et stykke papir på hvor du har skrevet pindstørrelsen eller bruger en helt anden metode afhænger af, hvad du har lyst til.
Jeg synes eneste ulempe ved pindene er, at pindstørrelserne er skrevet med et materiale som efterhånden forsvinder. Derfor er det vigtigt med en måler til pindstørrelser.