Hæklenåle

Valg af hæklenåle

Da jeg startede med at hækle havde jeg en del gamle hæklenåle, som jeg havde fået af min mor. De fleste af dem var i metal og var for så vidt okay at hækle med, men jeg kan godt lide rigtig godt værktøj.

En af hæklenålene som jeg prøvede i min jagt på mine favorit hæklenåle var Clover Soft Touch. Rigtig mange anbefaler disse hæklenåle. Jeg prøvede desuden Clover Amour og da jeg prøvede dem, var jeg solgt med det samme.

I modsætning til de billigere hæklenåle af plast, metal eller lignende, så har både Clover Soft Touch og Clover Amour et skaft som enten helt (Amour) eller delvist (Clover Soft Touch) er i et blødt materiale.

Det er meget individuelt hvilke hæklenåle man bedst kan lide at hækle med. Og den bedste måde at finde sin favorit på, er at prøve nogle forskellige typer. Jeg fandt ved den metode frem til, at jeg bedst kan lide, at hele skaftet er i blødt materiale.

Sættet jeg har købt har 9 størrelser der går fra 2.0 – 6.0 mm.

Farverne på hæklenålene spillede ikke nogen reel betydning i valget af hæklenål, da det vigtigste er hvordan de er at hækle med. Men jeg synes nu alligevel det er skønt med nogle farverige hæklenåle.

Clover Amour hæklenålesæt

Clover Amour hæklenåle – størrelserne 2 – 6 mm

Oprindeligt havde jeg tænkt, at jeg også gerne ville have Clover Amour hæklenåle i størrelser over 6.0 mm. Den idé er jeg dog gået fra igen, efter jeg har talt med et par garvede hæklere. De gjorde mig opmærksom på, at når man hækler med tykt garn på tykke pinde, så har man i mange tilfælde brug for mere plads på hæklenålen. At der er et skaft kan altså blive en ulempe på tykke hæklenåle, fordi der ikke er nok plads til at hækle visse typer masker.

På nuværende tidspunkt har jeg disse plastik hæklenåle i størrelserne 6, 8, 10 og 12 mm.

Hæklenåle størrelse 8, 10, 12 & 15

Hæklenåle størrelse 8, 10, 12 & 15