Pandebånd med fin detalje

Min søster sagde en dag til mig, at hvis jeg ikke vidste hvad jeg skulle strikke, så måtte jeg gerne strikke et pandebånd til hende.

Jeg tror ikke jeg nogensinde kommer i den situation, hvor jeg ikke lige ved hvad jeg skal strikke 🙂 Men jeg synes det var et sjovt lille projekt. Desuden er det jo altid dejligt at kunne glæde andre med hjemmelavede ting. Derfor fandt jeg en opskrift hos Marie Thule på et fint lille pandebånd.

Pandebaand

Den oprindelige opskrift er egentlig med Drops Karisma. Men jeg havde en rest Drops Lima liggende, i en farve som passer til min søsters jakke. Derfor valgte jeg det garn i stedet for. Den er strikket i dobbeltgarn og med pind 4.

Opskriften er ikke fulgt helt, da jeg synes 16 masker blev for bredt til pandebåndet. I stedet slog jeg 14 masker op, strikkede de ca. 20 cm perlestrik, delte projektet i 2 og strikkede ca. 10 cm perlestrik for de 2 dele hver for sig (se opskriften for en forklaring). Herefter blev projektet samlet igen, hvor de 2 dele blev krydset, og så strikkede jeg ca. 18 ½ cm perlestrik, da pandebåndet ellers ville blive for løst.

Hvis du har mulighed for det, vil jeg anbefale, at du venter med at lukke masker af, til du har testet størrelsen på den som skal bruge det. På den måde sikrer du, at det ikke bliver for stort eller for lille.

Her ses det endelige resultat.

Pandebaand

Info om projektet

Projekt færdigt Februar 2016
Strikket størrelse One size
Garntype Drops Lima: 65 % Uld – 35 % Alpaca
Strikket i 2 tråde Lima
Strikkefasthed på garn 21 m = 10 cm med pind 4
Løbelængde på garn 50 gram = 100 meter
Pindstørrelse brugt 4
Opskrift Fra Marie Thule – oprindelig opskrift er i Drops Karisma
Jeg har strikket pandebåndet ca. 1½ kortere end i den oprindelige opskrift

Mere specifikt om garntype og garnforbrug

Garntype Farvenavn  Farvekode Antal nøgler brugt
Drops Lima Mørk grå 0519 1

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.