Lækker bluse med flagermusærmer

Jeg har glædet mig så meget til at vise jer denne bluse med flagermusærmer. Jeg tror det bliver min favoritbluse til vinter.

Efter at have strikket “Ruby oversize raglanbluse”, så er jeg blevet lidt glad for flagermusærmer. Da jeg derfor så opskriften på denne bluse, så blev jeg bare nødt til at strikke den. Jeg har dog strikken den i en lidt tilrettet udgave.

Lækker bluse med flagermusærmer

I opskriften er blusen strikket i 2 tråde (merino tweed og silk mohair). Jeg besluttede mig dog for at strikke den i én tråd og i en kvalitet som gør blusen lidt mere tyk og vinteragtig. Det synes jeg giver en fantastisk lækker bluse.

Jeg er sikker på, at jeg bliver vildt glad for denne bluse med flagermusærmer. Det sidder fantastisk og er i super-lækkert garn. Nu kan de kolde vinterdage bare komme an – men selvfølgelig helst ikke lige med det samme :-).

Opskrift på tilrettet bluse med flagermusærmer

Mit valg af garn gør, at brusen med flagermusærmer bliver god til vinterbrug. Derfor må den ikke være for kort og jeg besluttede mig derfor for at tilrette opskriften på blusen.

Min tilrettede udgave på blusen begynder efter “Strik disse 4 omg 20 (22) 24 gange i alt = 424 (464) 504 m. Jeg kan desværre ikke gengive første del af opskriften, da det ikke er min opskrift.

Strik med pind 5½ (eller den pind du har brugt til glatstrik) om til 4 masker efter 1. mærketråd (dvs. 2 masker efter vrangmaskerne). Luk af eller lad maskerne hvile på en anden pind frem til 20 masker før 2. mærketråd. Om du vil lukke af eller lade maskerne hvile, afhænger af om du vil sy sømmen sammen før eller efter de er lukket af. 

Skift til pind 3½ (eller den pind du har brugt til rib) og strik rib over de næste 41 masker. Start med vrang, da første maske på ærmet allerede er strikket ret (sidste maske du har brugt til at lukke den foregående maske af med). Vend og strik ærmet (20 cm) færdigt. Det kan du gøre ved at strikke frem og tilbage på pinden og så sy dem sammen. Alternativ kan strikke rundt ved hjælp af magic loop eller strømpepinde.

Overvej også at strikke begge ærmer på én gang, så du på den måde sikre, at de bliver lige lange. Hvis du gør dette skal du starte med en ny tråd og pind 5½. Så skal du strikke glatstrik efter den sidste maske på det første ærme og frem til 2 masker efter vrangmaskerne. Luk herefter af (eller lad maskerne hvilke som beskrevet ved det andet ærme) til der er 20 masker til 5. mærketråd. Start andet ærme som beskrevet ved første ærme dvs. skift til pind 3½.

Når ærmerne er strikket, lukkes maskerne af efter det andet ærme frem til 2 masker før vrangmaskerne med pind 5½. Sæt herefter maskerne fra forstykket og bagstykket på en rundpind størrelse 5½ (hvis du ikke har lukket maskerne af fra flagermusærmerne, skal disse IKKE med her) og strik ca. 7½ cm glatstrik. Skift til pind 3½ og strik ca. 11 cm rib. Luk af.

Sy ærmerne sammen og hæft ender – og voilà…et styks fantastik bluse med flagermusærmer, er nu klar til brug.

Jeg håber min beskrivelse giver mening – ellers er du meget velkommen til at skrive en kommentar/spørgsmål nedenfor.

Lækker bluse med flagermusærmer

Info om projektet

Projekt færdigt August 2015
Strikket størrelse S
Garntype Drops Air: 70% Alpaca, 23% Polyamid, 7% Uld
Strikkefasthed på garn 17 m x 22 pinde = 10 x 10 cm med pind 3½
Løbelængde på garn 50 gram = 105 meter
Pindstørrelse brugt pind 5½ til glatstrik (16 m x 20 pinde) og pind 3 til rib (21 m x 36 pinde)
Opskrift Bluse med flagermusærmer – designerstrik fra Pickles
Kan findes i bladet Maries Ideer nr. 1 2015 eller her
Jeg har ændret opskriften, så blusen bliver længere – se forklaring ovenfor

Mere specifikt om garntype og garnforbrug

Specifik garntype Farvenavn Farvekode Antal nøgler brugt
Drops Air Mellemgrå 04 6

3 comments

    • Mette says:

      Så vidt jeg kan se på Pickles hjemmeside, så findes opskriften desværre kun i small, medium og large.

      De bedst hilsner fra Mette

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.