Julegaven til mig selv – lækre hæklenåle

Jeg havde lovet mig selv, at hvis jeg ikke fik de hæklenåle jeg havde ønsket mig i julegave, så måtte jeg købe dem selv.

I julegave havde jeg egentlig ønsket mig et sæt med Clover Soft Touch hæklenåle. Men efter jul prøvede jeg Clover Amour og var solgt med det samme.

Både Clover Soft Touch og Clover Amour har et skaft som enten helt (Amour) eller delvist (Clover Soft Touch) er i et blødt materiale. I modsætning til de billige hæklenåle af plast, metal eller lignende.

Jeg har fundet ud af, at det er meget individuelt hvilke hæklenåle man bedst kan lide at hækle med. Den bedste måde at finde sin favorit på, er at prøve nogle forskellige typer. Jeg fandt ved den metode frem til, at jeg bedst kan lide, at hele skaftet er i blødt materiale.

Sæt med hæklenåle

Sættet jeg har købt har 9 størrelser der går fra 2.0 – 6.0 mm. Oprindeligt havde jeg tænkt at jeg også gerne have denne type hæklenål i størrelser over 6.0 mm. Den idé er jeg dog gået fra igen, efter jeg har talt med et par garvede hæklere. De gjorde mig opmærksom på, at når man hækler med tykt garn på tykke pinde, så har man i mange tilfælde brug for mere plads på hæklenålen. At der er et skaft kan altså blive en ulempe på tykke hæklenåle. Det er fordi der ikke er nok plads til at lave fx 3 eller 4 dobbelte stangmasker. Godt der er nogle som kan hjælpe os nybegyndere 🙂

Farverne på hæklenålene spillede ikke nogen reel betydning i valget af hæklenål. Det vigtigste er hvordan de er at hækle med. Men jeg synes nu alligevel det er skønt med nogle farverige hæklenåle. Og nu glæder jeg mig til at komme i gang med at bruge sættet 🙂

Hæklenåle - Clover Amour hæklenålesæt

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.