Igangværende strikke- og hækleprojekter #1

Det kan godt tage en del tid, at få færdiggjort igangværende strikke- og hækleprojekter. Og så kender du måske dette problem. Du har lovet dig selv, at du kun må have et eller to projekter ad gangen, men så får du alligevel lige startet på nogle ekstra projekter 🙂 Den udfordring har jeg i hvert fald og især efter jeg også er begyndt at hækle.

Det betyder dog ikke, at I skal snydes for indlæg her på bloggen. Jeg har derfor besluttet, at vise jer igangværende strikke- og hækleprojekter. Det vil jeg gøre i de længere perioder, hvor jeg ikke har nogle færdige projekter.

Lige nu er jeg blandt andet i gang med en luftig bluse med hulmønster og en cardigan i 3 farver, med et fint mønster.

Luftig bluse med hulmønster

Bluse med sjovt hulmønster 1 - Igangværende strikke- og hækleprojekter

Det er faktisk et stykke tid siden, jeg har strikket på denne skønne bluse. Udfordringen er, at jeg har givet mig i kast med at strikke ærmer på magisk ring. Det er jeg stadig ikke rigtig øvet i, men det er bedst pga. mønstret.

Teknikken er forholdsvis let. Men jeg mangler stadig en del øvelse i, at sikre, at det bliver ensformigt hele vejen rundt. Og hulmønstret på den her bluse, er nok ikke lige det bedste mønster, når jeg skal øve teknikken med den magiske ring.

Bluse med sjovt hulmønster 2 - Igangværende strikke- og hækleprojekter

Cardigan i 3 farver med et fint mønster

Jeg har efterhånden strikket i ret mange år. Men jeg har stort set altid strikket i én farve, når jeg har strikket mønster.

Nu har jeg så fundet en skøn cardigan, med mønster i flere farver. Som man kan se på billedet nedenfor, så bliver det nederste strikket i sennepsgul. Det er planen, at der hele vejen rundt på min cardigan, skal være en kant med den skønne, sennepsgule farve.

Cardigan med fint mønster 3 - Igangværende strikke- og hækleprojekter

Cardigan med fint mønster 2 - Igangværende strikke- og hækleprojekter

Som jeg har beskrevet ved den første bluse, så har jeg i samme omgang har givet mig i kast med at strikke ærmer på magisk ring. Det giver nogle udfordringer, når jeg ovenikøbet skal prøve mønster med 2 farver på samme tid.

Jeg var gået igang med ærmet og sidst på aftnen ved en strikkecafé skulle jeg så igang med mønsteret. Jeg gik igang men synes ikke helt det gik som det skulle. Så talte jeg med et par af de andre på strikkecaféen og de fortalte mig om fair isles teknikken. Da det var sent på aftenen, kunne jeg ikke lige overskue en ny teknik og så er jeg simpelthen bare ikke kommet videre siden.

Det mønster man kan se øverst på ærmet nedenfor, skal jeg have pillet op. Så skal jeg se en video om fair isles, for at komme igang igen.

Der er mønster hele vejen rundt på ærmet. Derfor kommer jeg ikke udenom, at jeg skal strikke mønster, der hvor jeg flytter pinden i den magiske ring. Det giver mig nogle udfordringer, for jeg synes ikke jeg kan få det så pænt. Men jeg overvejer, om jeg i det mindste på det første stykke, skal ændre det på hvornår jeg flytter pinden. På den måde ses det formodentlig ikke så tydeligt.

Cardigan med fint mønster 3 - Igangværende strikke- og hækleprojekter

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.