Hedvig sweateren 2.0

En af mine yndlings-trøjer til vinteren er hedvig sweateren. Det er desuden et dejlig overskueligt projekt, fordi den strikkes på pind 6 og 7. Så nu har jeg strikket den i en ny farve.

Hedvig sweateren

Hedvig sweateren skal strikkes i en kombination af garn – jeg har valgt Drops Nepal og Kid-Silk. Det giver en dejlig blød og varm bluse. Det gik lidt mod min plan om at bruge det garn jeg allerede har, men jeg manglede et par sorte, varme bluser 🙂

Her kan du se bærestykket på blusen.

Hedvig sweateren

Farvevalg på hedvig sweateren

Tidligere, hvis jeg skulle strikke med to tråde garn, så ville jeg altid helst have nogenlunde samme farve, så man ikke kan se at det er to tråde. Men da jeg skulle strikke hedvig sweateren første gang ville jeg gerne have den i grøn og der var ikke lige to farver der matchede 100 %. Derfor valgte jeg to forskellige grønne farver, hvilket gav et skønt resultat.

Denne gang ville jeg gerne have en sort trøje, som kan passe til mine grå bukser. Men da jeg så skulle vælge garn faldt jeg alligevel for kombinationen en sort og en askegrå; og det har jeg ikke fortrudt.

Hedvig sweateren

Hedvig sweateren

Du kan se min grønne version af sweateren her: “Hedvig sweateren i grøn”

Info om projektet

Projekt færdigt November 2019
Strikket størrelse S – dog med lidt kortere ærmer end i opskriften
Garntype Drops Nepal: 65 % uld & 35 % Alpaca
Drops Kid-Silk: 75% Mohair & 25% Silke
Strikkefasthed på garn Drops Nepal: 17 m = 10 cm med pind 5
Drops Kid-Silk: 23 m = 10 cm med pind 3,5
Løbelængde på garn Drops Nepal: 50 gram = 75 meter
Drops Kid-Silk: 50 gram = 210 meter
Pindstørrelse brugt Pind 5,5 til rib, pind 6 til bærestykke og pind 7 til kroppen og ærmer.
Opskrift Hedvigsweateren fra Vaskavullaknit
https://vaskavullaknit.com/collections/damestrik/products/hedvigsweater

Mere specifikt om garntype og garnforbrug

Garntype Farvenavn Farvekode Antal nøgler brugt
Drops Nepal Sort Uni colour 8903 8
Drops Kid-Silk Askegrå Uni colour 22 3

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.