Hæklet larve til børn

Et par måneder før min nieces 1. års fødselsdagen, søgte jeg efter sjove hækleopskrifter på nettet. Jeg faldt over en Larven Laila hos Garn Grammatik – en hæklet larve til børn. Den var slet ikke til at stå for. Derfor besluttede jeg mig hurtigt for, at det skulle være fødselsdagsgaven til min niece.

Hæklet larve til børn

Opskriften var forholdsvis let at gå til som nybegynder. Der var dog to ting jeg lige skulle have knækket koden:

 1. Sammensyningen af kroppens dele
 2. Påsyningen af øjne og følehorn – så de sad godt fast uden at det kunne ses. Når det er en fødselsdagsgave til en 1-årig, så må man jo forvente, at larven skal kunne holde til lidt af hvert.

Larven endte jeg med at give et skævt smil. Det synes jeg gør den lidt mere unik og charmerende i udtrykket. Men du kan jo selv bedømme ud fra billedet her.

Hæklet larve til børn

8 comments

 1. Malene says:

  Hvilket garn har du brugt til at lave larven ? ???? er meget i tvivl om hvad jeg lige skal købe.

  Vh Malene

  • Mette says:

   Hej Malene
   Jeg har brugt heavy cotton fra Stof og stil dvs. den type garn som også kaldes 8/8 til hæklenål 4½. Den lysegrønne farver som jeg har brugt findes dog ikke længere.
   Du kan også bruge 2 tråde af tyndere bomuldsgarn, men jeg synes det er lettere kun at hækle med 1 tråd og derfor valgte jeg tykt bomuldsgarn.
   Hilsen Mette

  • Mette says:

   Jeg tror jeg brugte enten 4½ eller 4. Men det afhænger også af hvor fast du hækler, så du er nødt til at prøve dig frem lige i starten.
   Jeg håber det er svar nok 🙂

  • Mette says:

   Hej Trine
   Jeg brugte opskriften på “STORE UDSTÅENDE ØJE MED ØJENLÅG (3,5 cm)” fra Garngrammatik.

   Jeg kan desværre ikke huske om jeg brugte samme tykkelse garn. Men jeg har set lidt på de billeder jeg har taget af laven og jeg synes det ser ud til, at jeg har brugt samme tykkelse garn. Hvis jeg har brugt samme tykkelse garn, så har jeg også brugt ca. samme tykkelse nål, men det er vigtigt at sikre, at hæklefastheden er nogenlunde fast – så bliver øjnene pænest.

   Rigtig god fornøjelse med projektet.

   Hilsen Mette

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.