Hæklet karklud med muslingemønster

Jeg er virkelig glad for mine bøger med forskellige hæklede og strikkede mønstre. De blev derfor også brugt, da jeg første gang skulle hækle karklude. Muslingemønsteret har jeg altid synes var ret fint, så nu er det blevet til opskrift på en hæklet karklud med muslingemønster.

Mønsteret er lavet efter at have eksperimenteret med muslinge-mønstrene i bogen “200 hæklemønstre” af Sarah Hazell.

Det endte med at blive til ret mange klarklude i diverse farver, da jeg er gået i gang med at få brugt det garn jeg har liggende – i første omgang mit bomuldsgarn.

Hæklet karklud med muslingemønster 1

Størrelse på karkluden

Jeg er mest til hæklede karklude, som ikke er for store, så dem du får opskriften på her er ca. 20 x 20 cm til 21 x 21 cm alt efter hvor fast/løst du hækler. Vil du gerne have en hæklet karklud med muslingemønster, som er større end det, så kan du øge antallet af luftmasker med fx 5, 10 eller 15 masker. Antal luftmasker skal være deleligt med 5.

Garn og nål

Karkludene hækler jeg i bomuld 8/4 og med nål 3. Jeg bruger ca. 35 gram garn til hver karklud.

Forkortelser

fm         fastmaske
lm         luftmaske
m          maske(r)
stgm     stangmaske

Opskrift på hæklet karklud med muslingemønster

Hækl 50 lm.

Pind 1: 1 fm i 2 lm fra pinden. Spring 2 lm over, *5 stgm i samme lm, spring 2 lm over, 1 fm*. Gentag ** til der er i alt 8 muslinger. Den sidste musling skal slutte i den sidst lm. (8 hele muslinger)

Pind 2: 3 lm, 2 stgm i 1 m (= 3 stgm), *spring 2 m over, 1 fm, spring 2 m over, 5 stgm i samme m*. Gentag **, så der er i alt ½ + 7 muslinger. Spring 2 m over, 1 fm, spring 2 m over og slut med 3 stgm i sidste m. (½ + 7 + ½ muslinger)

Pind 3: 1 lm, 1 fm i første m (“1 fm” kan undværes, men jeg synes kanten bliver mere fast), ‘spring 2 m over, 5 stgm i samme m, spring 2 m over, 1 fm*. Gentag ** til der er i alt 8 muslinger. (8 hele muslinger)

Gentag pind 2 og 3 til du har det ønskede mål på karkluden.

Slut altid karkluden af med pind 3. Hæft ender.

 

Vil du se andre af mine egne opskrifter, så tryk her.

Hæklet karklud med muslingemønster 2

Hæklet karklud med muslingemønster 3

Hæklet karklud med muslingemønster 4

Info om projektet

Projekt færdigt Maj 2018
Hæklet størrelse Ca. 20 x 20 cm eller 21 x 21 cm alt efter hvor fast du hækler
Garntype 100 % Bomuld (8/4)
Strikkefasthed på garn 28 m = 10 cm med pind 3
Løbelængde på garn 50 gram = 170 meter
Nålstørrelse brugt Nål 3
Opskrift Egen. Se ovenfor

 

Mere specifikt om garntype og garnforbrug

Specifik garntype Farvenavn Farvekode Antal nøgler brugt
Bomuld 8/4 n/a n/a 1

10 comments

 1. Anne Lee says:

  Hej Mette,
  Jeg har været då glad for fine karklude. Nu er de ved at være slidt i bund. Hvis du har flere tilbage vil jeg meget gerne købe en ny stak?
  Mange hilsner
  Anne

  • Mette says:

   Hej Emine

   Ja, jeg plejer at lægge mine karklude i blød i koldt vand evt. tilsat lidt klar eddike ca. et døgn inden jeg vasker dem første gang. På den måde suger de bedre, når du tager dem i brug.

   Mvh Mette

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.