Hæklet frugt og grønt

Nu hvor årets julegaver er givet, kan jeg endelig vise jer, hvad jeg har syslet med i efteråret. Det blev til en kurv med hæklet frugt og grønt til min nevø og niece.

Hæklet frugt og grønt - frugtkuv

En del af opskrifterne er fra bogen “Hæklet frugt og grønt” af Maja Hansen. Jeg kan især godt lide bananen og hvidløget.

Det hæklede frugt og grønt skal bruges i et legekøkken. Derfor var det vigtigt for mig, at hækle det i bomuld og bruge syntetisk fyld, så de let kan vaskes. Derfor blev jeg også lidt ærgerlig over, at der i bogen er brugt to forskellige garntykkelser til opskrifterne. Halvdelen af opskrifterne er til pind 3, mens den anden halvdel er til pind 5. Jeg ville bare gerne hækle alle opskrifterne i samme tykkelse garn, så alt hæklet frugt og grønt blev samme størrelse.

De forskellige garntykkelser i opskrifterne betød desuden, at jeg i en del tilfælde var nødt til at tilpasse opskrifterne, så de passede til mit bomuldsgarn.

Jeg synes stadig det er en god bog, med nogle skønne opskrifter. Det er bare efter min mening ærgerligt, at der ikke er brugt samme garntykkelse til det hele.

Her kan du se bananen, som er min absolutte favorit. Måske fordi den kan tages ud af sin skrald. Opskriften er dog til pind 5, så jeg endte med at måtte tilpasse den.

Banan

Hæklet frugt og grønt - Banan

Hæklet frugt og grønt - Banan

Det er planen, at jeg skal have skrevet de opskrifter ned, som ikke kommer fra bogen. De bliver forhåbentlig lagt på bloggen på et tidspunkt.

Nedenfor kan du se lidt flere nærbilleder af de opskrifter som er fra bogen. Peberfrugterne var jeg også nødt til at tilpasse, da de ellers ville bliver for små med det garn jeg havde.

Julegaven blev heldigvis et hit hos min nevø og niece 🙂

Hvidløg

Hæklet frugt og grønt - Hvidløg

Peberfrugter

Hæklet frugt og grønt - Grøn peberfrugt

Hæklet frugt og grønt - Gul peberfrugt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Champignon og østershatte

Hæklet frugt og grønt - Champignon

Hæklet frugt og grønt - Østershatte

Hæklet frugt og grønt - Østershatte

 

 

3 comments

 1. Kristin Bacci Bøgh says:

  Hejsa jeg har også hæklet en del fra den bog. Har valgt at ignore garnanbefalingerne. Alt er hæklet i bomuld nr 8, nål nr 2,5.
  Om alt bliver i naturfto strørrelse – Nææ, sikkert ikke, men et legekøkken er jo også mindre, end et rigtig, og der har ingen klager været fra modtagerne. Trvært imod

  Hæklehilsner fra mig – Kristin

  • Mette says:

   Tusind tak for din kommentar, Kristin.

   Du kan have helt ret i, at et legekøkken jo også er mindre og det derfor ikke gør så meget om størrelsen bliver lige som i virkeligheden. Jeg undrede mig bare over, at det var hæklet med to forskellige tykkelser af garn i bogen.

   Hæklehilsner fra Mette 🙂

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.