Hæklede sokker til stoleben

Når man bygger om, så kan det godt støve rigtig meget og det har gjort at de filtpuder, som vi har under stolene, rigtig gerne vil falde af og så bliver gulvet ridset. Derfor har jeg nu lavet en opskrift på hæklede sokker til stoleben. Jeg vil gerne kunne sige at det er min egen opfindelse, men det er det desværre ikke. Opskriften er dog min, så jeg kunne få nogle sokker, som kunne passe til mine stole.

Hæklede sokker til stoleben

Samtidig har bordbenene på vores bord i køkkenet ikke en lige flade ned mod gulvet – de er runde. Det giver den udfordring at filtpuderne på ingen måde vil sidde fast under bordbenene. Derfor har jeg også lavet hæklede sokker til bordbenene.

Hæklede sokker til stoleben

Størrelse på sokker til stoleben og bordben

Sokkerne jeg har hæklet passer til stoleben på ca. 2 – 2½ cm i diameteren og de bliver ca. 2½ cm i højden. Opskriften på sokker til bordben passer til bordben på ca. 5 cm i diameteren og de bliver ca. 4½ cm i højden. Hvis de bliver lidt for store, kan du altid tage en eller to masker ekstra ind på sidste omgang.

Nedenfor kan du se opskriften på hæklede sokker til stoleben og bordben.

Jeg er selv lidt spændt på at se, hvor længe de holder, men selv om de kun har været på herhjemme i nogle uger, så er både min kæreste og jeg rigtig glade for dem. Stolene glider bare let på gulvet uden at vi skal bekymre os om ridser.

Og det smarte er at dem jeg har hæklet kan tåle vaskemaskine, så når de er blevet beskidte, så kan vi bare tage dem af og smide dem i vaskemaskinen – men det afhænger selvfølgelig af garnet der er brugt til sokkerne. Derfor har jeg også hæklet lidt ekstra, så jeg har mulighed for at vaske dem engang i mellem.

Hæklede sokker til stoleben

Garn og nål

Du kan bruge mange forskellige garntyper til sokker til stole- og bordben, men det skal være af en vis tykkelse og lidt slidstærkt. Jeg har selv brugt nogle rester jeg havde – se hvilke i tabellen nederst i dette blogindlæg.

Forkortelser

fm fastmaske
lm luftmaske
m maske(r)
nm næste maske
sm sammen
* Gentag som beskrevet

Hæklede sokker til stoleben

Hæklede sokker til stoleben

Opskrift på hæklede sokker til stoleben

Lav en magisk ring (hvor du slutter med en enkelt luftmaske)

Pind 1: Hækl 6 fm om den magiske ring. Læg herefter den løse tråd fra den magiske ring langs fastmaskerne, så du hæfter ende, mens du hækler fastmaskerne på næste omgang. Sæt en markør ved starten af omgangen (6)

Pind 2: Hækl 2 fm i nm og stram herefter tråden fra den magiske ring, så hullet bliver lukket. Hækl *2 fm i nm*, gentag ** til omgangen er slut (12)

Pind 3: Hækl *1 fm, 2 fm i nm*, gentag ** til omgangen er slut (18)

Pind 4: Hækl *1 fm i hver fm*, gentag ** til omgangen er slut (18)

Pind 5: Gentag Pind 4 (18)

Pind 6: Gentag Pind 4 (18)

Pind 7: Gentag Pind 4 (18)

Pind 8: Gentag Pind 4 (18)

Pind 9: Hækl 4 fm, 2 fm sm, 7 fm, 2 fm sm, 3 fm (16)

Hæft ende.

 

Opskrift på hæklede sokker til bordben

Lav en magisk ring (hvor du slutter med en enkelt luftmaske)

Pind 1: Hækl 6 fm om den magiske ring. Læg herefter den løse tråd fra den magiske ring langs fastmaskerne, så du hæfter ende, mens du hækler fastmaskerne på næste omgang. Sæt en markør ved starten af omgangen (6)

Pind 2: Hækl 2 fm i nm og stram herefter tråden fra den magiske ring, så hullet bliver lukket. Hækl *2 fm i nm*, gentag ** til omgangen er slut (12)

Pind 3: Hækl *1 fm, 2 fm i nm*, gentag ** til omgangen er slut (18)

Pind 4: Hækl *2 fm, 2 fm i nm*, gentag ** til omgangen er slut (24)

Pind 5: Hækl *3 fm, 2 fm i nm*, gentag ** til omgangen er slut (30)

Pind 6: Hækl *1 fm i hver fm*, gentag ** til omgangen er slut (30)

Pind 7: Gentag Pind 6 (30)

Pind 8: Gentag Pind 6 (30)

Pind 9: Gentag Pind 6 (30)

Pind 10: Gentag Pind 6 (30)

Pind 11: Gentag Pind 6 (30)

Pind 12: Gentag Pind 6 (30)

Pind 13: Gentag Pind 6 (30)

Pind 14: Hækl 3 fm, 2 fm sm, 5 fm, 2 fm sm, 6 fm, 2 fm sm, 5 fm, , 2 fm sm, 3 fm (26)

Hæft ende.

 

Info om projektet

Projekt færdigt Februar 2020
Strikket størrelse Til stoleben med en diameter på 2 – 2½ cm og 2½ cm i højden
Til bordben med en diameter på ca. 5 cm og 4½ cm i højden
Garntype Drops Merino Extra Fine: 100 % uld
Men du kan bruge lige det garn du har liggende, så længe det er lidt slidstærkt
Strikkefasthed på garn 21 m = 10 cm med pind 4
Løbelængde på garn 50 gram = 105 meter
Nålestørrelse brugt Nål 3
Opskrift Se ovenfor

Mere specifikt om garntype og garnforbrug

Garntype Farvenavn  Farvekode  Antal nøgler brugt
Drops Merino Extra Fine Lysegrå 05 Afhænger af hvor mange stolesokker du skal lave, men 1 – 2 nøgler rækker langt
Drops Merino Extra Fine Nordsø (petrol) 28 Afhænger af hvor mange stolesokker du skal lave, men 1 – 2 nøgler rækker langt

12 comments

 1. Birgit Lembøl says:

  Hejsa
  Lyder super…..det vil jeg prøve……er dog i tvivl om den der magiske ring……hvor mange luftmasker skal jeg slå op til den?????? Er der noget jeg har overset eller står det ikke nævnt????
  Venlig hilsen Birgitl

  • Mette says:

   Hej
   Jeg har desværre ikke rigtig tid til det for tiden. Jeg håber du kan finde en anden, som kan hjælpe dig 🙂
   Mvh Mette

 2. Elsebeth says:

  Tak for opskriften, Mette, jeg var efterhånden ret irriteret over at stolene skramlede på vores trægulv og de der dumme filtdutter falder af. Så jeg tænkte, der måtte findes en anden løsning og at jeg kunne hækle nogle stolebens-sko og vupti, så fandt jeg din opskrift. Genialt!

  • Mette says:

   Hej Elsebeth
   Hvor er jeg glad for at høre at du kan bruge opskriften. Det er netop et af mine mål med min blog.
   Jeg havde det nøjagtigt på samme måde som dig – jeg var træt af at filtpuderne under stolebenene faldt af og måtte finde en løsning på det 🙂
   Mvh Mette

 3. Eva Pedersen Inga1950@gmail.com says:

  Tusinde tak for opskriften 🌹🌹🌹Det skal prøves endnu engang tak
  Mvh Eva

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.