Fin strikket bluse i farven æblegrøn

Jeg har fået sponsoreret lækkert kid-silk garn i farven æblegrøn fra kukuk.dk.

Garn til luftig sommerbluse

Garnet har jeg brugt til at strikke en fin, luftig bluse. Opskriften har jeg fundet i “Suveræn strik” af Lene Holme Samsøe. Opskriften hedder Ruby oversize raglanbluse.

Den æblegrønne farve har jeg virkelig svært ved at fange med mit kamera. Men udtrykket i blusen kan I stadig se 🙂

Fin strikket bluse i farven æblegrøn

Blusen er med raglanærmer og hulmønster omkring raglanindtagningerne. Ærmerne sættes på langt længere nede end på en normal bluse og den får derved fine flagermusærmer.

Hvis jeg skulle strikke bluse igen, vil jeg nok ændre lidt på opskriften. Jeg vil starte med lidt færre masker på selve kropsdelen og strikke en del mere rib. På den måde vil den få et andet udtryk, fordi den vil sidde langt strammere om taljen. Men det kommer helt an på, hvilken type bluse man gerne vil have. Blusen ser nemlig også rigtig fin ud, som den er nu.

Fin strikket bluse i farven æblegrønFor at sikre, at garnet er hæftet godt, er jeg begyndt at bruge en speciel dobbeltknude inden jeg hæfter ender. Jeg synes generelt der er stor hjælp at hente i Drops instruktionsvideoer. Det er også her jeg har fundet denne dobbeltknude. Linket kan du finde her.

Denne bluse var også første strikkeprojekt, hvor jeg forsøgte mig med at strikkehæfte enderne. På den måde var jeg fri for at hæfte mange ender efterfølgende. Irene Birk som står bag bloggen paapinden.dk har en rigtig god video, hvor hun viser hvordan man skal gøre. Du kan finde den her.

Selve teknikken er jeg nu blevet fortrolig med. Jeg synes dog ikke strikningen bliver helt ligeså pæn hvor jeg strikkehæfter, som på resten af blusen. Men det kommer nok med lidt mere øvelse.

Info om projektet

Projekt færdigt Juli 2015
Strikket størrelse M
Garntype Drops Kid-Silk: 75 % mohair og 25 % silk
Strikkefasthed på garn 24 m x 32 pinde = 10 x 10 cm med pind 3
Løbelængde på garn 25 gram = 200 meter
Pindstørrelse brugt 7 – strikket med dobbeltgarn
Opskrift “Ruby oversize raglanbluse”
fra “Suveræn strik” af Lene Holme Samsøe

Mere specifikt om garntype og garnforbrug

Specifik garntype Farvenavn Farvekode Antal nøgler brugt
Drops Kid-Silk Æblegrøn 18 7

5 comments

  • Mette says:

   Hej Jane

   Jeg kan desværre ikke finde den andre steder end i bogen “Suveræn strik” af Lene Holme Samsøe.

   Mit bedste bud er at låne bogen på biblioteket, men det er jo desværre ikke muligt lige for tiden.

   Mvh Mette

 1. Tina Hargaard says:

  Hej,

  jeg er forholdsvis ny indenfor strikkeverdenen. Jeg har kun strikket lidt tørklæder. Sidste efterår, kastede jeg mig over at strikke en vest. og det gik godt. Tror du denne opskrift er egnet til en forholdsvis nybegynder?
  MVH Tina

  • Mette says:

   Hej Tina
   Jeg tænker at når du har strikket tørklæder og en vest, så er du godt på vej. Når det er sagt, så er det altid svært at svare på om noget er godt for en forholdsvis nybegynder, for det afhænger også af om du går helt i stå, hvis der er noget du ikke forstår. Men jeg vil vurdere at det er en forholdsvis let opskrift, så jeg tænker at du skal prøve den. Og hvis du så går i stå et sted, så slå teknikken op på youtube, for der er utrolig meget hjælp at hente i video der. Jeg håber det hjælper dig.
   Rigtig god fornøjelse.
   Mvh Mette

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.