Dahlia blusen med fint bladmønster

Efterårsferien betød at jeg havde lidt tid til at få afsluttet nogle af de mange projekter jeg havde liggende – her Dahlia blusen, som jeg allerede har taget i brug, nu hvor det er blevet lidt køligere.

Det er ikke så tit jeg køber strikkebøger. Mange gange synes jeg nemlig kun der et par opskrifter jeg har lyst til at strikke. Men efter jeg havde lånt Egostrik af Lene Holme Samsøe på biblioteket, så besluttede jeg mig for at den måtte jeg have, fordi der er en del fine opskrifter i den:-)

Mit første projekt fra bogen er Dahlia blusen, som også findes i en cardigan-version.

Jeg har ikke strikket den i det foreslåede garn. Jeg har nemlig en plan om at få ryddet op i det garn jeg allerede har. Så det er blevet til en bluse i 65 % uld og 35 % alpaca i en skøn karrygul farve.

Dahlia blusen

Ændringer til Dahlia blusen

Jeg har strikket opskriften i størrelse small. Jeg synes nemlig det er pænest til min kropsform, hvis bluser ikke bliver for løse. Men det betyder at jeg har justeret ærmerne lidt, for at de ikke blev for små ved ærmegabet, men samtidig ikke sidder for løst på armen.

Så i stedet for at strikke 11 masker ved ærmegabet, slog jeg 15 masker op. Jeg havde derfor i alt 67 masker, da jeg startede med at strikke ærmerne (oppefra og ned).

For at få ærmerne lidt tætsiddende, så tog jeg ind på ca. hver 3½ cm ned over ærmet og allerede fra ærmet målte ca. 5 cm (målt fra der hvor jeg havde slået masker op ved ærmegabet).

Dahlia blusen

Info om projektet

Projekt færdigt Oktober 2018
Strikket størrelse S – Ærmer dog rettet til (se ovenfor)
Garntype Drops Lima: 65 % uld & 35 % Alpaca
Strikkefasthed på garn 21 m = 10 cm med pind 4
Løbelængde på garn 50 gram = 100 meter
Pindstørrelse brugt Pind 3½
Opskrift Dahlia fra bogen Egostrik af Lene Holme Samsøe

Mere specifikt om garntype og garnforbrug

Garntype Farvenavn Farvekode Antal nøgler brugt
Drops Lima Okkergul 2923 9

 

7 comments

 1. Pia Printz-Rohde says:

  Hej Mette, så sjovt, at jeg lige så instergram så en bunke hæklet et eller andet, og jeg så ville se hvad det var, ja så kom jeg ind på dit kreahjørne , og her faldt mine øjne på denne smukke bluse strikket i mit ynglingsmønster og farve. Blev overrasket over at den er strikket i Lima fra drops, jeg købte engang det garn, og synes det virkede så dødt og tungt at strikke i. Men din bluser ser så fin og let ud. Og bunken med hæklet, var jo karklude. :-). Kh Pia

  • Mette says:

   Hej Pia

   Lidt sjovt at du kom ind på mit kreahjørne ved en tilfældighed 🙂

   Jeg synes også både farve og mønster er rigtig fint. Hvilket garn man godt kan lide, synes jeg tit er meget subjektivt. Jeg har en del uldgarner, som jeg hverken kan strikke i eller gå med, fordi det kradser. Så jeg er nødt til at være ret selektiv, når jeg vælger garn. Og selv om garnet mærkes vildt lækkert, når jeg mærker det, så kan det også sagtens kradse rigtig meget, hvis jeg først skal gå med det.

   Men det er rigtigt, at Lima fra drops ikke er særlig let i forhold til flere andre uldgarner, som fx Karisma.

   Kh Mette

  • Mette says:

   Hej Dorte

   Normalt står der en forklaring ved diagrammet. Det gør der også i dette tilfælde i bogen. Et tomt felt strikkes “ret” i dette tilfælde, hvor du strikker rundt på rundpinde.

   Jeg håber det hjælper dig.

   Mvh Mette

   • Dorte says:

    Jeg mener der hvor feltet er sort. Der står man skal springe den over og strikke den som den næste maske. Men når der så kommer 3 i streg? Jeg forstår det ikke. 🙈

    • Mette says:

     De sorte felter kommer, fordi mønsteret til sidste kommer til at gå over 20 masker, men på første omgang går mønsteret kun over 10 masker og kommer det løbende til at gå over flere masker, jo flere masker der bliver taget ud i mønsteret.

     De sorte felter er derfor bare felter du skal springe over. Det betyder at mønsteret på første omgang reelt består af 1 ret, slå om p., 7 ret, slå om pind (fordi du ikke skal se på de sorte felter). Og det skal du så gentage på første omgang.

     Jeg håber det giver mening.

     Mvh Mette

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.