Dahlia blusen med fint bladmønster

Efterårsferien betød at jeg havde lidt tid til at få afsluttet nogle af de mange projekter jeg havde liggende – her Dahlia blusen, som jeg allerede har taget i brug, nu hvor det er blevet lidt køligere.

Det er ikke så tit jeg køber strikkebøger. Mange gange synes jeg nemlig kun der et par opskrifter jeg har lyst til at strikke. Men efter jeg havde lånt Egostrik af Lene Holme Samsøe på biblioteket, så besluttede jeg mig for at den måtte jeg have, fordi der er en del fine opskrifter i den:-)

Mit første projekt fra bogen er Dahlia blusen, som også findes i en cardigan-version.

Jeg har ikke strikket den i det foreslåede garn. Jeg har nemlig en plan om at få ryddet op i det garn jeg allerede har. Så det er blevet til en bluse i 65 % uld og 35 % alpaca i en skøn karrygul farve.

Dahlia blusen

Ændringer til Dahlia blusen

Jeg har strikket opskriften i størrelse small. Jeg synes nemlig det er pænest til min kropsform, hvis bluser ikke bliver for løse. Men det betyder at jeg har justeret ærmerne lidt, for at de ikke blev for små ved ærmegabet, men samtidig ikke sidder for løst på armen.

Så i stedet for at strikke 11 masker ved ærmegabet, slog jeg 15 masker op. Jeg havde derfor i alt 67 masker, da jeg startede med at strikke ærmerne (oppefra og ned).

For at få ærmerne lidt tætsiddende, så tog jeg ind på ca. hver 3½ cm ned over ærmet og allerede fra ærmet målte ca. 5 cm (målt fra der hvor jeg havde slået masker op ved ærmegabet).

Dahlia blusen

Info om projektet

Projekt færdigt Oktober 2018
Strikket størrelse S – Ærmer dog rettet til (se ovenfor)
Garntype Drops Lima: 65 % uld & 35 % Alpaca
Strikkefasthed på garn 21 m = 10 cm med pind 4
Løbelængde på garn 50 gram = 100 meter
Pindstørrelse brugt Pind 3½
Opskrift Dahlia fra bogen Egostrik af Lene Holme Samsøe

Mere specifikt om garntype og garnforbrug

Garntype Farvenavn Farvekode Antal nøgler brugt
Drops Lima Okkergul 2923 9

 

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.